ΠΕΤΡΟΓΕΦΥΡΟ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΙστορίαΚατασκευήΕπιγραφή – Επίσκεψη

 

Για να επισκεφτεί κανείς το πετρογέφυρο, δεν έχει παρά να ακολουθήσει έναν σύντομο χωμάτινο δρόμο από την Εθνική οδό προς τον κάμπο του Πυργετού και τον Πηνειό. Στον χάρτη που παρατίθεται, μπορεί κανείς να βρει τις χρήσιμες πληροφορίες για τον προσανατολισμό του και να φτάσει μέχρι την αρχή της οδού που διέρχονταν από το γεφύρι.

Δεν πρέπει να ξεγελαστεί κάποιος από τα κάθε λογής δέντρα και “βούζια” τα οποία κρύβουν επιμελώς τον δρόμο αυτό. Δεν έχει κανείς παρά να ακολουθήσει τον χωματόδρομο μέχρι το σημείο που είναι δυνατό και στη συνέχεια με τα πόδια να πλησιάσει στον Πηνειό. Από εκεί είναι σίγουρο ότι θα αντικρίσει το γεφύρι σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Αν μάλιστα είναι εποχή κατά την οποία τα φυλλοβόλα δέντρα έχουν αποβάλει τα φύλλα τους, είναι σίγουρο ότι θα είναι πολύ εύκολος ο εντοπισμός του και μάλιστα θα είναι πολύ εύκολο να θαυμάσει ολόκληρη την καμάρα του γεφυριού. Στην Βορειο-Ανατολική συνέχεια του ποταμού μετά το γεφύρι, έχει δημιουργηθεί μία ήσυχη λιμνούλα, η οποία ακόμα και στα μεγάλα κατεβάσματα του ποταμού, παραμένει ήσυχη, αφού το σημείο αυτό του ποταμού διαρρέει μικρότερη ποσότητα νερού από την διπλανή, νότια κοίτη που είναι και η κύρια αρτηρία μεταφοράς νερού.
Από την πλευρά του Ομολίου είναι δύσκολο να προσεγγίσει κανείς γιατί το μεγαλύτερο μέρος του γεφυριού έχει ήδη καταστραφεί και η προσέγγισή του είναι δύσκολη, τόσο λόγω έλλειψης δρόμου, όσο και λόγω του μεγάλου πλάτους της κοίτης στο σημείο αυτό και έτσι καλό θα ήταν να αποφύγει κανείς αυτήν την προσέγγιση.

Petrogefyro_map