Συνάντηση Β. Κόκκαλη με τη Δ.Ε. του ΑΣ Πυργετού

Συνάντηση με Διοικούσα Επιτροπή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού είχε σήμερα Παρασκευή 28.09.2018 στο γραφείο του, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος κ. Αθ. Βλάχος, αναφέρθηκε στον υψηλό στόχο που έχει τεθεί από τη Δ.Ε. του συνεταιρισμού για την αναγνώριση του ακτινιδίου Πυργετού-Αιγάνης και τη διάθεσή του στην αγορά με «ταυτότητα» και ζήτησε από τον Υφυπουργό να συνδράμει από τη δική του θέση, στη δημιουργία Διεπαγγελματικής Ομάδας Ακτινιδίου.

Ο Υφυπουργός κ. Β. Κόκκαλης χαιρέτησε τη σοβαρή προσπάθεια από πλευράς συνεταιρισμού για την καλλιέργεια και οργάνωση της παραγωγής ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στο Δέλτα του Πηνειού και επεσήμανε πως η καλλιέργεια ακτινιδίου αποτελεί μια δυναμική καλλιέργεια στη χώρα μας.

Ειδικά η καλλιέργεια του ακτινιδίου στην κοιλάδα των Τεμπών, προσδίδει ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχουν αναγνωρισιμότητα, ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Τόνισε επίσης, τη σημασία της πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων ως διαβατήριο για τις διεθνείς αγορές.

Posted in ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ.